7upasia.net

berita7up.com –

Petualangan Makan Konate di pentas sepakbola nasional bersama Persib Bandung dipastikan berakhir di gelaran Piala Jenderal Sudirman [PJS] usai resmi diperkenalkan sebagai penggawa baru kontestan Malaysian Premier League [MPL], T-Team FC.

Gelandang serang asal Mali berusia 24 tahun tersebut didatangkan bersamaan dengan eks penggawa Sriwijaya FC, Abdoulaye Maiga dan bakal menjadi legiun asing andalan skuat The Titans yang juga dibesut pelatih asal Indonesia, Rahmad Darmawan.

“Kami mencapai kesepakatan selepas mengadakan perbincangan di Indonesia,” ungkap ketua pegawai operasi T-Team, Mohd Syahrizan Mohd Zain dikutip Berita Harian usai memastikan status RD sebagai juru taktik baru timnya.

Kami dari T-Team FC ingin mengucapkan selamat datang kepada ketua jurulatih baru T-Team, Rahmad Darmawan untuk mengetuai…

Posted by T-Team FC on Sunday, November 22, 2015

Konate sendiri saat ini masih bersama dengan pasukan Maung Bandung yang tengah ambil bagian dalam turnamen PJS dan diyakini akan segera terbang ke Terengganu, Malaysia selepas melakoni seluruh partai di babak penyisihan Grup C yang diadakan di Sidoarjo.